Учениците от клуб по интереси „Светът е география“ с ръководител Милена Проданова представят 5 мистични места в България.

„Като географи – пътешественици ние се вълнуваме от откриването и опознаването на нови земи, места и култури по света, но смятаме, че България е не по-малко интересна, красива и уникална със своите природни и антропогенни забележителности.

В страната ни има многобройни места с тайни и загадки, които никой не може да обясни дори с най-модерните технологии и знания, трупани с хилядолетия.

Легендите за тях, все още са живи и въпреки изследванията те все още остават забулени в мистерия.

Оставаме на Вас да проверите сами, носят ли тези места мистична енергия.“ – казват ученичите.

Тайната за гробницата на  богинята Бастет

Една от най-мистериозните истории, свързани със Странджа планина, е тази за египетската богиня Бастет, която според последната си воля е погребана в подножието на най-високия връх в българската част на планината – Голямо Градище. Това е станало преди повече от 2 000 години по време, когато Странджа е била свещена планина на траките.

Тайните тунели на България

Една от най-добре пазените тайни на България са мистериозните тунели и цели подземни градове.

Кой ги е строил, за какво са били използвани през вековете и къде са входовете и изходите им знаят само тесен кръг от хора.

Дали подобно на маите, които вярвали, че духовете на мъртвите преминавали в задгробния живот през тунелите, изходи за бягство от крепостите при обсада, портали към вселената, пътища към чужда цивилизация или са просто бункери и тунели изградени от правителствата на световните сили за отбрана – засега отговор няма.

Село Хухла се намира в Южна България, община  (Ивайловград, област Хасково. То е археологически комплекс и е известно със своите мистерии.

Според местните хора под него се простира лабиринт и подземен град, а входа му се пази в тайна, която ще бъде разкрита, когато му дойде времето.
От хълма „Свети Илия“ се открива широк хоризонт към Гърция и Турция. Предимство, забелязано още от древните траки 12 века преди Христа, които правят тук свое светилище. Мястото е уникално и с доказаните аномалии в магнитното поле.

Царичина – най-голямата мистерия в новата история на България

През 1990-те  Царичина нашумява с разкопки, извършени в търсене на съкровище с извънземен произход.

Историята започва на  7 декември 1990 година, когато стартират разкопките, които продължава две години. Изкопава се спираловиден тунел с дължина 165 метра и денивелация от 70 метра.

Според официалната информация в Царичина се търси съкровището на цар Самуил. 

Но се прокрадва и неофициална, според която на разкопаното място се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята. 

Говори се за свръхинтелект, за телепатично общуване, за хора–сомати, които с помощта на медитация и висш разум могат да излязат от собственото си тяло.

Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. 

Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. 

Учените обаче вярват, че военните са били подведени от екстрасенсите.

Обектът неочаквано е закрит през ноември 1992 г. Дупката е консервирана и в нея никой не би могъл да проникне. 

Входът на гигантския ров е затрупан с камъни, върху които е излята масивна бетонна плоча. 

И до днес много хора твърдят, че на Царичина се усеща необяснима енергия.

Мистериозната операция може да е приключила, но любопитството на хората не е.

А каква е истината за Царичина? – отговорът засега е загадка.

Царичина-дупка.pdf

Българският Бермудски триъгълник

Селата  Долно и Горно Вършило се намират в  Южна България. – община Септември, област Пазарджик. Жителите на тези две села и до днес разказват странни истории за античната крепост Маркова механа, намираща се недалеч от прохода Траянови врата. Те разказват, че в обвитата в мистерия руина се крие нещо странно, нещо необяснимо и че който замръкне в нейните околности, може да изчезне безследно, както се е случвало неколкократно в исторически план. От години насам на прохода се случват необясними неща – изчезват хора, разбива се самолет, виждат се самодиви и се чува странен шум.

Звездните скални карти в България

В човешката история има все още неща, които не могат да бъдат напълно обяснени. Хипотезите са много, но отговори около които да се обединят всички изследователи липсват. Такава е тайната на странните изсичания в древните мегалитни светилища, които изключително много напомнят на карти на звездното небе. Какво означават те ? Възможно ли е току що прохождащото човечество от праисторията да е имало дълбоки космически познания? Само ли е стигнало до тях? Или някой му ги е дал?

Тайната-на-звездните-скални-карти.pdf

И още едно интересно място

Храм-кладенец-край-село-Гърло.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.