Учениците от УС на ПГЧЕ “Васил Левски“ гр. Бургас и младши посланици към Програмата за „Училища посланици на ЕП“, под ръководството на техните учители и старши посланици Ваня Димчева-Костаниян и Силвия Чалъкова представиха иновативно образователно изследване на тема „Пътят на Европейския съюз. Стереотипи на европейците“.

Проектът демонстрира един своеобразен одушевен диалог между европейските държави и техните стремежи за глобално социализиране, обединени икономики и в същото време свобода при решението на националните въпроси. Учениците, демонстрирайки нравите на отделните европейски народи показват, колко многолика е Европа.

Основните въпроси, представени в изследователския проект са:

Как се поражда идеята за ЕС?.

Нещо любопитно във връзка с България?

Какви са стереотипите и нравите на народите от страните членки на ЕС?

Това са основните моменти засегнати, в изследователския проект.

Пътят-на-Европейския-съюз.-Стереотипи-на-европейците..

С играта ЕС: За какво става въпрос?

https://learning-corner.learning.europa.eu/learning-corner/learning-materials/eu-whats-it-all-about_bg

от страницата на Европейския съюз, кът за обучение,  участниците в проекта поканиха свои съученици и учители да направят пътешествие до всяка страна, членка на ЕС, която искат да посетят, да намерят скритите факти и да научат например какво обичат да ядат в Чехия, кой е най-разпространения спорт в Словакия, имената на известни холандски художници и още много, много интересна информация.

Европа е земя на многообразието. Смесването на хора и култури превръща стария континент в територия на бъдещето. Всички заедно създаваме европалитрата на културното многообразие и взаимодействие между етноси и култури на стария континент.

Колкото повече знаете за Европа, толкова повече ще можете да реализирате вашите мечти.

Бъдете толерантни и зачитайте човешкото достойнство! е призива на учениците от УС и младши посланици към „Програмата за училища посланици на ЕП“ към всички техни връстници, учители и родители.

Участници в проекта:

Лидия Стефанова, Мартин Чапаров, Румен Бостанджиев, Теодора Лечева, Мариела Симеонова, Ани Йовчева, Яница Янева, Йоана Детелинова Кънчева, Доника Кошничарова, Мирабелла Костаниян, Велизар Чандър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.