На 21.02.2023г. клуб по интереси „ЗДРАВЕЦ“  към ПГЧЕ „Васил Левски гр. Бургас представи традиционният си здравен авторски изследователски проект „МОЕТО ЗДРАВОСЛОВНО МЕНЮ“ с ръководител Ваня Димчева-Костаниян.

Учениците представиха собствени авторски проучвания относно хранителните навици на учениците. Проектът беше разработен от различни екипи, които предложиха разнообразни дейности по време на представянето, като забавната игра „Здравословни творения“. Отборите „Баланс“ и отбор„ Свежи репички“ съставиха интересни балансирани и забавни рецепти, избирайки от пазара по 15 подходящи продукта. Присъстващите фенове с нетърпение очакваха представянето на рецептите, а журито не успя да отсъди по- добрата рецепта, затова всички получиха символични награди и, най- важното, играейки учиха и се забавляваха.

            Ученичката Теодора Лечева от 11в  клас представи проучванията си за хранителните зависимости.

Дизайнерският екип от Теодора Лечева и Мирабелла Костаниян, ученички от 11 клас подготвиха информационно табло „Захарта- убиец в нашите напитки“ и се представиха с доклад- анализ на количеството, съдържаща се захар в популярните напитки, които ежедневно учениците употребяват.

Научният екип в лицето на Илиян Баджаков от 11в клас представи авторското си разследване и анализ на хранителните навици на учениците от гимназията, като на база направения анализ даде съвети и насоки за по- балансиран дневен режим.

Ученичките Ани Йовчева и Яница Янева проведоха мащабна анкета на 100 човека от гимназията и сред учениците от партньорските училища в гр. Ярославъл /Русия/ и гр. Магдебург /Германия/. Представиха и клипчета с рецептите, изпратени от руските и немските ученици, като овациите на присъстващите обра представянето на Тимур Шаломин, ученик в 3 клас от гр. Ярославъл Русия.

Жаклин Джермова от 11 клас представи авторското си проучване „ Топ 10 съвети за балансиран живот и цената на нашето здраве“.

Фотографският екип от Светлана Христова и Симона Едрева от 9 клас се погрижи за невероятните снимки от изявата.

И, като завършек на събитието екип „Здравословна почерпка“ , в лицето на Йоана Кънчева от 11 клас и г-жа Димчева,  приготвиха нещо вкусно и полезно.

С разнообразни дейности, представени на това събитие, искахме, да покажем, че младите посланици на здравето се стремят да бъдат информирани, интересуват се от новостите в науката и медицината, опитват се да изследват света около тях и да следват безценните съвети и напътствия на възрастните и професионалистите.

Те са доказателството, че „добрият пример” е сред нас!

И, като завършек на събитието екип „Здравословна почерпка“ , в лицето на Йоана Кънчева от 11 клас и г-жа Димчева,  приготвиха нещо вкусно и полезно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.